"קולה משמינה אותנו, אבל קוקה קולה בעצם עושה אותך מאושר יותר."
זה היה התגלית המפתיעה של שני פסיכולוגים שביצעו מחקר על צריכה, השמנה. (Chan & Naiga, 2010)
אסוציאציות לא מודעות !
הסיבה מאחורי המשיכה האוטומטית שלנו לקוקה קולה היא המותג שמפעיל אוטומטית רשת עשירה של רגשות חיוביים במוח שלנו. מבנה התאגדות כזה לא יכול להיווצר ביום אחד. זו תוצאה של מאפייני מותג ,כמו הצבע האדום, וצורת הבקבוק. ונובע גם מחשיפה חוזרת לקמפיינים פרסומיים של חוויות של שמחה ואושר ורגעים של החיים ולצידו קוקה קולה, למשל פרסומות של צעירים משחקים על חוף הים ולצידו קוקה קולה, או למשל הסלוגן קוקה קולה טעם החיים, או למשל צעירים מנגנים ושרים עם קוקה קולה זה משלב בצורה מבנית את קוקה קולה עם דברים שעושים אותנו מאושרים
זהו עיקרון פסיכולוגי קלאסי: התניה.. קוקה קולה. וזו הסיבה שלאחר זמן מה אנו מוצאים את קוקה קולה משקה נעים ומשמח אותנו, ודווקא האסוציאציות החיוביות הללו מביאות לכך שמבחינים במותג קצת יותר מהר בחנות, הבחירה מרגישה קצת יותר טוב וכל לגימה רק קצת יותר מהנה.
חשיבות הצבע האדום !
דמיינו יקום חלופי שבו המותג קוקה קולה מכוסה בכחול פפסי, ולהיפך. מלבד שינוי צבע זה, פעילות השיווק של שני המותגים נותרה ללא שינוי. האם לקוקה קולה ולפפסי תהיה חלוקה שונה של הצלחה במציאות האלטרנטיבית הזו ?
שילוב הצבעים האדום-לבן של קוקה קולה זוכה לשבחים כנכס מותג מוכר. אדום שמסמל תשוקה, אנרגיה, כיף וכוח. אומרים על כחול שהוא רציני, אמין ומאופק.
למה צבע חשוב? תפקידה של זמינות נפשית !
הסיבה האמיתית לכך שצבע חשוב למותגים היא הרבה יותר פשוטה. זה הופך מותגים לזיהוי בקלות, מה שמגדיל את הסיכוי שהמותג יבלוט במצב רכישה ויירכש.